20 Haziran 2008 Cuma

Serinleticiler... Bir de, yengeci unuttuk mu sandınız?



Mine "Yandım Allah!"dedi geçende, hiç tınmadık. Dun aksam benim aklıma geçenlerde çevirisini yaptığım iki hızlı ve pratik reçete geldi. Bir aperitif ve bir dijestif kokteyl. Onları ileteyim bari dedim.

Hani bu yaz en makbul yemek yengeç olacaktı? Onu da ne çabuk unuttunuz beyau sevgili Gourmet sakinleri? Aşağıda gösterişli bir yaz aksamı girişi bulacaksınız.

Kokteylimiz ise rakı ile kokteyl olur mu sorusuna da çok zarif bir cevap niteliği taşıyor aynı zamanda. Denendi, onaylandı. Aynı adı taşıyan bir çok benzerinden anasonla ayrılıyor.

Daha sert bir rakı kokteyli isteyenler için ise 89 yazında Antalya Kemer'de eski, kurt bir barmenden öğrendiğim ve onbeş gün boyunca her aksam bir-iki tane içtiğim bir bomba var. Tabii renkler ve zevkler tartışılmaz. 3 cl ( 30 ml) buz gibi soğuk rakı ve 3 cl kanyak üst üste longdrink kadehine konarak hafifçe karıştırılacak, buz konmayacak. Tabii içerken dikkat edilecek. Ben dikkatsizlikten bunun adini öğrenememiştim. Gençlik de vardı o zaman belki de ondan. Beni kandırdı desem o da değil, valla barda bunu gören içmeye başlamıştı, o hafta bayağı da sattı ben oradayken ama... Bu kokteylin çok serinletici olduğunu iddia edemeyeceğim. Serinletici isteyenleri aşağıya doğru alalım...


Yengeç Milföy
Limon ve Pembe Sos Eşliğinde Acı ve Serin Yengeç Lokmaları

Malzemeler (dört kişilik)


200 g ayıklanmış ya da hazır yengeç eti
2 yeşil limon
yarım demet taze kişniş
yarım demet Frenk soğanı
2 sap taze soğan
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 demet taze yabani kekik
1 kg domates
zeytin yağı
Tabasco sos
tuz ve karabiber

Hazırlanışı


Domatesleri soyun, çekirdeklerini ayıkladıktan sonra küp küp kesin. Kuru soğan ve sarımsakları soyup faredişi doğradıktan sonra bir tavada zeytinyağında pembeleşene dek kavurun. Ezdiğiniz domates küplerini, taze dağ kekiği ve biraz karabiberle birlikte tavaya ekleyin. Domatesler suyunu tamamen çekinceye dek kısık ateşte pişirin. Tuzunu biberini kontrol ettikten sonra soğuması için buzdolabına kaldırın.

Yengeç etini yeşil limon kabuğu rendesi ve limonların suyuyla yoğurun. İnce kıyılmış frenk soğanı, kişniş ve taze soğanla karıştırın ve birkaç damla Tabasco sos ve biraz zeytinyağı ekleyin. Tuzunu biberini kontrol ettikten sonra tercihen bir ya da iki saat buzdolabında soğutun.

Daha önceden hazırladığınız ya da hazır aldığınız 4 cm çapında ve 6 cm yüksekliğinde milföy rulolarına bir kat yengeç bir kat pembe sosu yerleştirerek, baharlı otlardan bir salata, tercihen rokayla birlikte soğuk olarak hemen servis edin.

Espresso Martini

Malzemeler
37,5 ml Votka
25 ml Espresso
12,5 ml Grenadine (Şeker şurubu)
12,5 ml Sambuca (olmazsa yumuşak içimli rakılarımızdan biraz olur mu acaba? Olur olur…)

Hazırlanışı


Sambuca’yı Martini kadehine koyun. Espresso ve Votka ile grenadine şurubunu shaker’a koyarak üstünü aldığı kadar taze buzlu doldurun. On saniye boyunca sıkıca çalkalayın. Kadehte bekleyen Sambuca’yı kadehin tümünde gezdirdikten sonra dökün. Shaker’daki kokteyli Martini kadehine süzdükten sonra yıldız anason tanesiyle süsleyerek servis edin.

Afitos...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

abi neden tv de yabanci sporculari cevirirken surekli "oncelikle" kelimesini kullaniyorsun...oncelikle demiyorlar ki :)blog unu severek takip ediyoruz

YIP IftIharla sundu...Müsaitseniz gene bekleriz... ya da iGoogle'la yorulmadan görün güncellemeleri!



Add to Google