Pirinç
deniz tuzu,
taze çekilmiş karabiber,
zeytinyağı,
tereyağı
varsa döküm, kapaklı tencere ve tahta kaşık
Portakalın ya da portakal zorsa şimdi, limonun kabuğunun yarısını ince uzun şeritler çıkacak gibi rendeyle şeettiriyoruz. Meyvenin yarısının suyunu sıkıyoruz. Bu meyve suyunu uygun ölçüde olacak kadar suya ekleyip, bildik gelen yöntemle sadece yağ (benim evde azıcık zeytin yağı ve azıcık tereyağı), deniz tuzu ve taze öğütülmüş bir çimdik karabiber ilavesiyle bir - bir buçuk bardak pirinçten pilav yapıyoruz. Servisten önce pilav demlenirken bir bardak suyla ayrı bir kapta bir taşım kaynatıp süzdüğümüz rende kabukları da katıp, sakince karıştırıyoruz. Yiyenlere portakalı ya da limonu söylemiyoruz, limonu anlayabilen oluyor ama portakalı asla... Afitos ;)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder